Therapie

Lifeshare biedt Gestalt therapie, en vormen van hulpverlening met expertise op trauma en hechting. Lees snel verder als je er meer over wilt weten.

Gestalt therapie

Als je therapie aangaat dan gaan we met elkaar een (tijdelijke) verbinding aan in de vorm van een veilige relatie. We dragen samen een stukje verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van deze relatie. Ik hecht er veel belang aan dat jij je veilig kunt voelen – binnen deze veilige relatie wordt het mogelijk om te werken aan herstel van jouw traumatische ervaringen, geschade hechtingspatronen of andere hulpvragen.

Gestalt therapie staat voor de ‘therapie van het contact’. Ik zie het vaak als een gezamenlijke ontdekkingsreis, waarin jij de ruimte krijgt om op jouw tempo, op de wijze waarop het voor jou veilig voelt, nieuwe ervaringen kunt opdoen in het hier en nu.

We onderzoeken samen wat er bij je leeft, welke signalen jouw lichaam geeft en wat jouw gevoelens je vertellen. Als je je gewaarzijn en inzicht hierin vergroot, ga je merken dat er verandering en nieuwe keuzes mogelijk worden, waar je eerder vast bent geraakt – in relatie met jezelf en in je interactie met je omgeving. Het gaat nadrukkelijk dus niet alleen maar om meer cognitief begrijpen maar ook de signalen van je lijf en de boodschappen van je gevoelens erkenning te geven; vanuit erkennen van wat er is, kan iets in beweging komen (paradoxale theorie van de verandering).

Binnen de veilige relatie met de therapeut is het mogelijk om op je eigen authentieke zelf te vinden en leer je hoe je (beter) in verbinding kunt blijven met je Zelf, je eigen behoeften en verlangens en hoe je op een nieuwe manier in relatie kunt zijn en functioneren met je omgeving. De Voice Dialogue gebruik ik regelmatig om met de verschillende delen in jezelf te werken.

Gestalt therapie is geschikt voor iedereen die verlangt naar persoonlijke groei en ontwikkeling, en de verantwoordelijkheid hierin voor het eigen functioneren aan kan.

Interculturele therapie

Lifeshare heeft specifieke ervaring opgedaan onder de vluchtelingen doelgroep, en breder in gezinnen vanuit andere culturen. Affiniteit en ervaring met pleeg- en adoptiekinderen, waarin trauma en hechting vrijwel altijd ook een essentiële rol speelt.

Specialistische begeleiding (trauma, hechting)

Trauma betekent eigenlijk: wond. Net zoals een uiterlijke wond de juiste zorg, tijd en aandacht nodig heeft om te genezen, zo heeft een trauma, een innerlijke verwonding, dat ook nodig; én er recht op, om te kunnen herstellen. In de therapie werken we samen aan dit herstel.

Hechting: uit noodzaak hebben de meesten van ons patronen aangeleerd waarop we ons hebben gehecht. Hiermee hebben we als kind leren overleven en soms hebben we heel sterke krachten opgebouwd waardoor we zijn gekomen waar we nu zijn. Later lopen we er echter ook vaak tegenaan dat patronen die vroeger helpend waren, ons nu niet meer helpen of zelfs belemmerend werken. Binnen de therapie doe je nieuwe ervaringen op, die je helpen patronen te doorbreken en geleidelijk toe te groeien naar een wijze van verbinden waar jij je in het nu, oké bij voelt. Belangrijk hierin is de therapeut als instrument; de kwaliteit van onze relatie, dus die van jou met jouw therapeut, blijft bewezen als belangrijkste bij te dragen aan het rendement van de therapie. Helemaal welkom voor een kennismaking, zodat je zelf kunt voelen of je je hier op je plek zou voelen en kunt vinden wat voor jou belangrijk is!

Complexe problematiek: voor specifieke vragen in multi problem gezinnen of met betrekking tot complexe meervoudige problematiek, kun je op consult basis en voor een maatwerk inzet, bij Lifeshare terecht. Als er ook andere hulpverlening betrokken is werkt Lifeshare nauw samen om op deze manier gezamenlijk toe te werken naar een betere en meer overzichtelijke en draaglijke situatie voor de betrokken kinderen/ gezinnen of volwassene; vanuit de visie die Lifeshare kenmerkt.

Contact

Neem contact met ons op

Wil je meer weten, heb je een vraag? Of wil je graag een eerste vrijblijvende afspraak om kennis te maken? Vul dan onderstaand formulier in.
Dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Je kunt ook bellen of een email sturen als je dat prettiger vindt.

Naam: Evelien van Dolder
Email: info@lifeshare.nl
Tel: 06 13 15 35 23
Adres: Postbus 105, 2950 AC ALBLASSERDAM

Lifeshare is o.a. actief in: Alblasserdam, Barendrecht, Dordrecht, H.I.Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Zwijndrecht, Sliedrecht, Molenwaard, Gorinchem.

Contactformulier