Over Lifeshare

Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over wat Lifeshare doet, over de manier waarop de hulpverlening plaatsvindt en over mijzelf. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, dan bent u altijd welkom om contact op te nemen of vrijblijvend een afspraak te maken.

Missie

Hulpverlenen vanuit betrokkenheid, relatie en integriteit. Door er echt te ‘zijn’ en vanuit deze houding te werken aan verbetering, herstel of nieuwe wegen. Te delen uit je leven, uit je ervaringen, met de ander. Vandaar de naam ‘Lifeshare’. Ieder mens is geschapen in relatie met de ander, zodat delen met een ander altijd een uitwerking heeft. Lifeshare heeft veel affiniteit, en mede hierdoor de nodige kennis en ervaring, met de thema’s trauma en hechting.

Praktijk Lifeshare staat bewust en duidelijk open voor iedereen ongeacht cultuur of achtergrond, die graag gebruik wil maken van haar hulp. Er wordt hulp verleend op grond van gelijkheid, respect, acceptatie en relatie. Het ‘linking forward’ geeft aan dat Lifeshare zich onderscheidt door wezenlijk contact aan te gaan. De hulpverlening kenmerkt zich door een warme betrokkenheid, een dynamisch, doelgericht, praktisch en planmatig maar vooral gevoelsmatig afgestemd werken.

Bijzondere expertise in diverse culturen en achtergronden. Lifeshare is door haar werkwijze en de ervaring onder deze doelgroep, voor vluchtelingen en andere culturen een bijzondere schakel.

Visie

De praktijk is ontstaan vanuit de visie dat een essentiële waarde en basisbehoefte van ieder mens is om het leven te delen met een medemens. Hier doorheen kunnen herstel en verandering haar werk doen.
Lifeshare werkt vanuit het opbouwen van een relatie. Gesprekken en begeleiding vinden normaliter plaats in de praktijkruimte.

Werkwijze

Werkwijze in therapie 
Lifeshare gaat uit van de waarde van het contact, voornamelijk gebaseerd op Gestalt matig werken. Het werken vanuit en door het contact heen, vormt het belangrijkste effectieve element in de sessies. Als therapeut breng ik mezelf en mijn gewaarwordingen in ten behoeve van de therapie, waarbij belangrijk element voor jou als cliënt is dat je je waardig mens kunt blijven voelen.

Therapie is er specifiek voor volwassenen, jongeren en ouders. In sommige gevallen ook aan kinderen. Als het om problematiek gaat in een (pleeg-/ adoptie-) gezin gaat, heeft een parallel proces van behandeling van het kind en van de ouders of verzorgers, vaak meerwaarde.

 

Wat betekent dit concreet:

  • Behandeling vindt in principe plaats in de praktijkruimte, tenzij bij uitzondering een andere optie is besproken
  • Als belangrijkste geldt steeds: hoe is onze onderlinge relatie van therapeut tot cliënt-  vanuit de overtuiging dat als dit goed is en nieuwe ervaringen geeft, dit doorwerkt in andere relaties
  • Geïntegreerde aanpak zodat problematiek op meerdere levensgebieden kan worden aangepakt
  • Actieve samenwerking met andere instanties en hulpverlening indien gewenst
  • Gericht op eigen kracht en gebruik makend van sociaal netwerk

Contact

Neem contact met ons op

Wil je meer weten, heb je een vraag? Of wil je graag een eerste afspraak om kennis te maken? Vul dan onderstaand formulier in.
Dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Je kunt ook bellen of een email sturen als je dat prettiger vindt.

Naam: Evelien van Dolder
Email: info@lifeshare.nl
Tel: 06 13 15 35 23
Praktijk Ruimte: Spirea 11, 3317 JB Dordrecht

Contactformulier